Mer om Cellox 10

Cellox – Teknologin – En smärtfri utveckling Cellox-Teknologin är en revolutionerande utveckling av IPL-teknologin. Cellox behandlar din hud genom ljuspulser men bygger på att styrkan och intesiteten i ljuset byggs upp blixtsnabbt samt att ljuset bibehåller en stabil och jämn energi under hela pulsen. Genom att Cellox stabiliserar ljuset blir behandlingen smärtfri! Eftersom vi kan använda en betydligt lägre styrka än traditionell laserbehandling minimerar vi risken för pigmentförändringar och brännskador. Samtidigt uppnår vi bättre resultat. Cellox kan även användas på mörkare hudtyper (upptill hudtyp 6).

 

Hur fungerar en hudföryngring med Cellox 10 Cellox ljuspulser passerar det yttersta hudlagret. Värmen minskar små fina kärl i huden, fina acneärr, rodnader, rosacea, solskadad hud, ålderförändringar, pigmenteringar samt grova porer. Även hudens nybildning stimuleras och resultatet blir att huden får en jämnare ton och ger ett slätare intryck.

 

Att tänka på före och efter en behandling Undvik solning cirka en månad före och efter behandling. Undvik fysisk träning det första dygnet efter behandling.

 

Vad händer med ytliga kärl under behandlingen? Det som händer är att blodkärlen absorberarljuset som omvandlas till värme och därför koaguleras.

 

Vad händer efter behandlingen? Du kan få en lätt rodnad och en värmekänsla det första dygnet. Oftast tar det cirka tre veckor innan kunden ser att kärlet reducerats. Det kan bli en rodnad eller ett litet blåmärke som sedan försvinner. Om det är ett litet kärl kan man dock få en omedelbar effekt i form av att kärlet drar ihop sig.

 

Vad händer med pigmenteringar efter behandlingen Efter behandling kan området som behandlats se lite smutsigt ut. Det som sker är att pigmentet kryper upp till ytan där det efter 5-12 dagar flagnas bort.

 

Hur fungerar en acnereducering med Cellox? Behandlingen med Cellox 10 använder en kombination av IPL och UV-ljus. Det som sker är att UV-ljuset angriper bakterier, IPL behandlar de fina blodkärlen som leder till en talgkörtel, vilket resulterar i att talgproduktionen avstannar. Resultatet är väldigt individuellt beroende på vad som är orsaken till acnen. Man kan få en utrensning av underliggande talg (acnen blommar upp mer) efter behandlingen men detta lägger sig efter några dagar och resultatet av behandlingen visar sig. Hur många behandlingar som krävs är också väldigt individuellt men ca 3-8 behandlingar.

 

Att tänka på före och efter en behandling Undvik solning cirka en månad före och efter behandling. Undvik fysisk träning det första dygnet efter behandling.

 

Permanent hårborttagning Cellox 10 är marknadens kraftfullaste och mest utvecklade utrustning för hårborttagning. Vi behandlar många olika områden på kroppen bl a ansikte, ben, rygg m m på både kvinnor och män.

 

Vilket hår kan behandlas och vem kan behandlas? Då det är pigmentet i hårstrået som absorberar ljusets energi lämpar sig behandlingen allra bäst för svarta eller bruna hår. Genom kombinationen E-light (IPL och RF) kan vi även komma åt ljusa strån, förutsättningen är att dom är grova. Tyvärr har Cellox ingen effekt på ljusa tunna, röda, gråa eller vita strån.

 

Finns det personer som inte kan behandlas? Mörkhyade personer skall vara extra försiktiga med hårborttagning. Noggrann och enskild bedömning görs av terapeut före någon eventuell behandling.

 

Vad bör du tänka på före behandlingen? Du får inte sola solarium minst 4 veckor innan behandlingen. Solbränd, pigmenterad hud ökar risken för brännskador. Personer som intar Vitamin-A preparat såsom Roacutan eller fotosensibliserande antibiotika bör avstå behandlingen. Gravida bör vänta med behandlingen till dess att graviditet och amningsperiod är över.

 

Hur går en behandling till? Du kommer att ligga bekvämt på en brits. Du får bära skyddsglasögon under behandlingen för att säkerställa att ljuset inte skadar dina ögon. Ett tunt lager med gel stryks på aktuellt område för att skapa bätte kontakt mellan kristallen och huden.

 

Är behandlingen smärtsam? Det är väldigt individuellt men behandlingen är så gott som smärtfri.

 

Vad händer efter behandlingen Direkt efter behandlingen kan huden känns varm, svullen och lite röd. Detta avtar inom loppet av några timmar, varefter huden blir normal igen. Man kommer kunna se och känna de brända hårstråna som ramlar av efter några dagar. Drar man ut dessa hår med pincett resulterar det i att hårstrået sitter helt löst och det visar att hårroten är ödelagd.

 

Vad får man tänka på efter behandlingen Avstå från att sola på minst 4 veckor efter behandlingen då huden i det behandlade området kan ha blivit mer känslig för ljus.

 

Hur många behandlingar krävs det? Vid hårborttagning är det nödvändigt med flera behandlingar innan alla hår är borta då enbart hårstrå i tillväxtfas behandlas. För varje behandling upphör nästan all hårväxt på den behandlade ytan under 1-3 månader. Härefter sker en viss återväxt. Man räknar med att antalet hår minskar med ca 15% för varje behandling. Men får då en succesiv utglesning av hårväxten. De flesta behöver fyra till åtta behandlingar, vissa fler.

 

När ska man inte behandla *Tidigare hudtumörer *Tatuerad hud *Acnemedicin t e x Roacutan *Behandlar ej nära ögat eller bröstvårtor *Keloid tendens *Vitiligo